Microsoft lanceert op Build 2017 een hele reeks API’s voor AI

Lees verder

Interessante vacature

Softwarereus Microsoft heeft tijdens zijn jaarlijkse conferentie voor developers, Build, een heel pakket aan nieuwe tools en diensten voor developers aangekondigd. Tijdens Build 2017 zijn opvallend veel API’s gelanceerd die apps moeten klaarstomen voor toepassingen op het gebied van AI (Artificial Intelligence).

Tijdens Build zijn in totaal 29 cognitieve diensten gepresenteerd. Die moeten developers een breed scala bieden aan mogelijkheden voor standaard en custom AI-toepassingen. Onder de AI-aankondigingen voor developers zijn onder meer nieuwe diensten waarmee ontwikkelaars apps kunnen bouwen voor het herkennen van gebaren, het vertalen van tekst naar meerdere talen, geavanceerde zoekfuncties voor video-content en ga zo maar door.

Het gaat onder meer om Bing Custom Search, Custom Vision Service, Custom Decision Service, Video Indexer en Gesture API. Met de nieuwe PowerPoint add-in Presentation Translator van Microsofts Translator API’s kunnen real-time vertalingen worden toegevoegd. Microsoft toonde ook hoe developers die set aan services kunnen trainen zonder dat ze daar een eigen deep learning-model voor hoeven te ontwikkelen.

De softwarereus bracht ook zijn Cognitive Service Lab onder de aandacht. Sinds de oprichting van die community tijdens Build 2015 zijn ruim 568.000 developers uit zestig landen aangesloten bij de community. Deelnemers kunnen er kennis uitwisselen over het gebruik en toepassingen van AI. Microsoft is naar eigen zeggen de enige grote leverancier die zo’n uitgebreid platform voor cognitieve toepassingen aanbiedt.

Bot Framework

Microsoft kondigt ook nieuwe Adaptive cards aan die ondersteund worden door het Microsoft Bot Framework. Daarmee kunnen developers eenmalig code en
documentatie schrijven die voor verschillende apps en platformen te gebruiken is. Via het Bot Framework kun je op nieuwe kanalen publiceren zoals Bing, Cortana en Skype for Business. Ook Microsofts payment request-API is beschikbaar in het Bot Framework. Zo moeten betaalprocessen sneller en gemakkelijker worden voor eindgebruikers.

De aankondiging van Azure Batch AI Training is een nieuw aanbod voor beheerplatform Azure. Microsoft: ‘Het stelt developers en datawetenschappers in staat om een omgeving met parameters te configureren en hun modellen te laten draaien tegen verschillende CPU’s, GPU’s en uiteindelijk te komen tot programmeerbare netwerkapparatuur aan de randen van de infrastructuur (field-programmable gate arrays). Azure Batch AI Training is alleen beschikbaar in een private preview.

Meer lezen over AI of andere IT trends? Ga dan nu naar ons blog.

Delen

Deel dit artikel