Ontwikkelaars hebben 7 grote valkuilen

Oplopende projectachterstanden, steeds meer systemen die moeten integreren, de vraag naar mobiele- en IoT-apps die explodeert en een tekort aan ervaren ontwikkelaars om de klus te klaren. OutSystems heeft een aantal valkuilen in het vakgebied van ontwikkelaars op een rij gezet.

Uit hun enquêteonderzoek onder meer dan 3200 ict-professionals uit 40 landen en 28 sectoren blijkt dat 62 procent van de IT-professionals een achterstand heeft opgelopen bij de ontwikkeling van mobiele apps. 76 procent geeft aan dat applicatieontwikkeling zelfs meer dan drie maanden kost. Ook een gebrek aan tijd en geld wordt vaak genoemd.

De zeven valkuilen volgens het onderzoek van OutSystems:

 1. Achterstanden vertragen productiviteit.
  Meer dan de helft van de IT-professionals (62 procent) zegt een achterstand te hebben in de ontwikkeling van mobiele apps. Sommigen hebben meer dan 10 apps in de wacht staan om te worden ontwikkeld.
 2. Gebrek aan relevante vaardigheden belemmert groei.
  Hoewel 88 procent van de respondenten zegt dat het bouwen van mobiele functionaliteiten in nieuwe bedrijfsapplicaties zeer belangrijk of zelfs vereist is, zegt 37 procent van de organisaties geconfronteerd te worden met een tekort aan mobiele ontwikkelaars.
 3. Ontwikkeltijden zijn extreem lang.
  Ruim driekwart (76 procent) van de IT-professionals zegt dat het meer dan drie maanden duurt om een mobiele app te ontwikkelen. Voor 11 procent van de respondenten strekt dat zich uit tot meer dan een jaar. Dit zorgt voor grote ontevredenheid; bijna de helft (44 procent) van de respondenten zegt niet blij te zijn met de huidige snelheid van zijn ontwikkelteam.
 4. Gebrek aan tijd en geld staan succes in de weg.
  IT-managers worden geconfronteerd met vele uitdagingen die succesvolle mobiele appontwikkeling in de weg staan. Een tekort aan tijd (47 procent van de respondenten) en budget (46 procent) wordt veruit het meest genoemd, gevolgd door een gebrek aan benodigde vaardigheden (44 procent), en een overdaad aan klussen met een hogere prioriteit (38%).
 5. De vraag naar mobiele apps groeit exponentieel.
  Mobiliteit was de meest genoemde zakelijke eis voor nieuwe apps. In het onderzoek van 2015 stond dat nog op de zesde plaats. Van de respondenten zegt nu 88 procent dat mobiele functionaliteit zeer belangrijk, of zelfs een keiharde eis is bij de huidige en toekomstige ontwikkeling van applicaties.
 6. Er word te weinig  geëxperimenteerd.
  Ontwikkelaars klagen dat hun organisaties soms te weinig experimenteren. Ontwikkelaars zien dat organisaties die nieuwe paden bewandelen succesvol zijn wanneer het aankomt op applicatieontwikkeling. Zo zegt 43 procent van de IT-professionals low-code of no-code platformen te gebruiken of het gebruik hiervan te overwegen. Net zoveel respondenten zeggen dat hun organisatie citizen developers toestaat gebruik te maken van deze technologie.
 7. Afhankelijkheid van derden.Bedrijven die een low-code ontwikkelplatform hebben ingezet zien significante verbeteringen op het gebied van ontwikkelsnelheid van mobile apps (51 procent) en zeggen minder afhankelijk te zijn van derden voor de levering ervan (13 procent).

PHIND

Herkenbaar? Dan is het misschien wel tijd voor een nieuwe baan. Kun je nog werken zoals je gewend bent en voldoen aan de kwaliteitsnormen die je zelf stelt? Is het misschien tijd voor een nieuwe stap in je carrière?

PHIND brengt je graag in contact met werkgevers die je kunnen helpen om de baan van je dromen te verwezenlijken.

Plan een vrijblijvend gesprek voor carrièreadvies of bekijk het vacature-aanbod van PHIND.

 

Delen

Deel dit artikel