PHP’ers en .NET zijn de meestgevraagde programmeurs in 2016

PHP-programmeurs waren in 2016 in Nederland de meest gevraagde programmeurs, gevolgd door Java- en .NET-ontwikkelaars. Java wint het echter van PHP als het aankomt op de meest gevraagde competentie binnen ICT-vacatures.

Dat blijkt uit een analyse van metabanenzoekmachine Joblift. Zij analyseerde 224.541 ICT-vacatures die in de afgelopen twaalf maanden zijn uitgeschreven. Daaruit blijkt dat PHP-programmeurs het grootste vacatureaanbod hebben: maar liefst 15.100 vacatures werden er gedurende deze periode uitgeschreven.

Java-ontwikkelaars eindigden op de tweede plaats. Er waren 12.050 vacatures voor Java-ontwikkelaars, gevolgd door .NET-ontwikkelaars (11.480 vacatures). Daarop volgt een aanzienlijk gat, waarna C# (7.270 vacatures) en Javascript (3.244 vacatures) de top 5 compleet maken.

Java en .NET meest gevraagde competenties

Een analyse van gevraagde competenties in ICT-vacatures levert een iets ander beeld op. Op deze manier gekeken wint Java het van PHP: in 32.186 vacatures werd gevraagd om ervaring met Java, terwijl dit voor PHP 28.084 vacatures waren. Ook .NET gaat PHP met 29.065 vacatures voorbij.

De onderzoekers: ‘Opvallend is het verschil tussen het relatief lage aantal Javascript-programmeurs dat gezocht wordt, en de 27.620 keer dat Javascript als gewenste competentie in een vacature opduikt. Ook C# is met 26.801 vacatures goed vertegenwoordigd.’

PHIND

Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP of .NET?

Bekijk onze PHP-vacatures of neem contact op met onze PHP- of .NET consultants.

Delen

Deel dit artikel