Blockchain gaat financiële wereld veranderen 

Lees verder

Blockchain is de grote aanjager van het versimpelen van financiële dienstverlening. Door Blockchain wordt de financiële dienstverlening veel efficiënter. ‘Orthodoxe methodieken die nu gangbaar zijn binnen de financiële wereld zullen op grote schaal verdwijnen.’ Dat stelt het World Economic Forum (WEF).

Die groep van ceo‘s van grote bedrijven, internationale politici, intellectuelen en journalisten, die jaarlijks samenkomen, stelt dat Blockchaintechnologie de manier waarop financiële instellingen wereldwijd zakendoen ingrijpend zal veranderen.

In het rapport: ‘Future of Financial Infrastructure’, schrijven ze dat Blockchain net zo ingeburgerd raakt als centrale computersystemen, berichtendiensten en elektronisch handelsverkeer.

Uitdagingen zijn er volgens het rapport ook. Punten die genoemd worden zijn: beveiliging, een gebrek aan standaardisatie en het ontbreken van een wettelijk kader. Maar de betrokkenen zijn het er over eens dat Blockchain één van de vele technologieën is die de basis vormt van de financiële infrastructuur van de toekomst.

Wat is cryptocurrency?

Cryptocurrency kan gezien worden als digitaal versleuteld geld. Andere benamingen zijn cryptovaluta of cryptogeld. Het digitale geld is ontwikkeld om de nadelen van traditioneel geld te verheffen. In de cryptocurrency wereld zijn er verschillende munteenheden zoals: bitcoin, ethereum, litecoin en nog vele anderen. Al deze coins hebben een eigen waarde die kan variëren tussen een paar cent en duizenden euro’s. Deze coins zijn volledig decentraal.

Er is dus geen centrale instantie die deze cryptovaluta beheert in tegenstelling tot traditioneel geld. Er kan dus rechtstreeks geld overgemaakt worden zonder dat er een derde partij bij komt kijken waardoor de transacties goedkoper en sneller zijn via deze relatief nieuwe manier.

Tegenwoordig zijn er ook steeds meer mensen die investeren in bitcoins of andere munten vanwege het gigantische rendement en dit zal in de toekomst alleen maar meer worden.

Vacatures

Op zoek naar ict-vacatures binnen de financiële wereld? PHIND heeft een groot aanbod aan ict-vacature en helpt je in je volgende stap in je carrière. Bekijk nu ons aanbod van PHP-, BI- en .Net-vacatures.

Delen

Deel dit artikel