Wat vind jij van .NET Core 2.0?

Lees verder

Discussieer mee tijdens .NET Conf.

Microsoft heeft halverwege augustus 2017 .Net Core 2.0 beschikbaar gesteld. Met deze update komt .NET Core. dichter in de buurt van de Standaard-versie van .NET.

Volgens Microsoft bevat .NET Core 2.0 bovendien een betere beveiliging dan de voorgaande versie. Microsoft belooft verder: meer API’s, projecttemplates en distro’s.

Door een koppeling van .NET Core 2.0 en .NET Standard 2.0 worden zes nieuwe platformen ondersteund: dan zijn Debian Stretch, SUSE Linux Enterprise Server 12 SP2 en macOS High Sierra. RyuJIT is de x86 JIT (Just in time compiler) in .NET Core 2.0. Linux en Windows ARM32 builds zijn beschikbaar in een preview.

Ook is er een aantal toevoegingen beschikbaar voor Visual Studio, zo wordt Live Unit Testing ondersteund. Het navigeren van code is volgens Microsoft verbeterd doordat het in verschillende tekstverwerkers kan worden ingezet en C# Azure-functies en containers worden ondersteund.

Open Source

Microsoft lanceert tegelijkertijd ASP.NET Core 2.0 en Entity Framework Core 2.0. .NET Core is in de zomer van 2016 gelanceerd. Het is een gratis open source versie van de populaire programming productivity tools van Microsoft die niet alleen werken op Windows, maar ook Mac en Linux ondersteunen.

‘Die platformen toevoegen aan .NET was enigszins opvallend, aangezien .NET en ASP.NET sinds 2002 alleen beschikbaar waren voor Windows. Door andere besturingssystemen toe te voegen stapt Microsoft af van de poging om Windows in alle opzichten dominant te laten zijn. Dat is bijvoorbeeld goed voor servers en datacenters, die veelal Linux als standaard gebruiken’, analyseert Techzine.

.NET Conf

Microsoft organiseert van 19 tot 21 september 2017 de gratis virtuele conferentie .NET Conf voor developers. Daar zal onder meer .NET Core 2.0. op de agenda staan.

Vacatures .NET

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging in .NET? Of wil je eens met PHIND kijken naar de mogelijkheden voor een nieuwe stap in jouw carrière? Bekijk ons vacature-aanbod en neem vrijblijvend contact op met onze experts.

Delen

Deel dit artikel