Afnemend marktaandeel ICT Vacatures

Lees verder

Interessante vacature

Eindhoven

PHP Developer

ICT Vacatures in Nederland

In het derde kwartaal van 2017 zijn er ruim 566.000 unieke vacatures gepubliceerd op de Nederlandse databanken, van dit aantal betreft 9,2% een ICT functie. In 2016 bestond dit marktaandeel ICT vacatures nog uit 11,2% blijkt uit onderzoek van JobFeed. De verklaring die Jobfeed hiervoor geeft is de aantrekkelijke economische groei. Door deze economische groei stijgt de vraag naar andere beroepen in andere branches ook enorm.

ICT Vacatures Noord-Holland

In Noord-Holland worden de meeste ICT professionals gezocht. In deze regio is ruim 23% van de vacatures ICT gerelateerd. Zuid-Holland (21,5%) staat op de tweede plaats en Noord-Brabant (15,5%) en Utrecht (15%) staan daar vlak achter.

Software engineer

Net zoals in 2016 blijft de Software engineer de meest gezochte functie. De PHP programmeur en Java ontwikkelaar dalen beide. De helpdeskmedewerker vacatures zijn daarin tegen gestegen en zijn nu na de Software engineer de meest gezochte functies. De Webontwikkelaar vacatures staan daar net onder.

Parttime banen

Parttime dienstverbanden nemen toe. Waar vorig jaar 78% van de dienstverbanden bestond uit fulltime banen is dit nu ongeveer 75%. Als er wordt gekeken naar de Nederlandse arbeidsmarkt stijgt het aantal parttime banen overal.

Lager opgeleiden

In 2016 zocht ruim 84% van de bedrijven een hoger opgeleide ICT medewerker. Dit aantal is in 2017 ook flink gedaald naar een percentage van 81%. Voor ICT professionals ligt dit aandeel een stuk lager dan het Nederlands gemiddelde.

Vacatures

Ben jij op zoek naar een baan als Software engineer, PHP ontwikkelaar, .NET ontwikkelaar of naar andere ICT vacatures? Neem dan contact op met een van onze consultants om te kijken naar de mogelijkheden. PHIND heeft de leukste banen in regio Utrecht, Zuid-Holland, Noord-Holland, Brabant en Gelderland. Nieuwsgierig? Ga dan naar het vacature aanbod op onze website.

 

Delen

Deel dit artikel