Apple werkt aan augmented reality headset

Lees verder

Interessante vacature

Apple werkt aan augmented reality headset

Technology gigant Apple is al jaren bezig met augmented reality en wil in de toekomst flinke stappen gaan zetten. Apple is van plan om in 2020 een augmented reality headset op de markt te brengen. Het zou gaan om een compleet apparaat dat zijn eigen display en besturingssysteem heeft.

AR headset met eigen display

De afgelopen jaren zijn veel bedrijven bezig met virtual en augmented reality. Nagenoeg elk bedrijf heeft wel iets op het gebied van deze VR en AR ontwikkelingen waarvan Apple er een is. In het geval van Apple gaat het om een augmented reality headset met een eigen display en ingebouwde processor. Je zou dus geen iPhone nodig hebben om gebruik te maken van deze augmented reality headset.

AR headset met rOS besturingssysteem

Behalve een eigen display heeft de headset ook een eigen besturingssysteem. Dit besturingssysteem rOS (Reality Operating System) is een aangepaste versie van iOS. Het is nog onduidelijk hoe Apple gebruikers deze bril precies kunnen bedienen. Apple kenners denken dat dit kan via een stembediening van Siri, aanraak panelen en hoofdbewegingen.

Ontwikkelaars van Apple zijn druk bezig met het eerste prototype. Het verzenden van berichten, het bekijken van video’s in 360 graden en navigeren zijn functies van de AR headset. De ontwikkelaars van Apple willen het eerste prototype van de AR headset in 2019 produceren, waarna een verkoopbare versie in 2020 geproduceerd moet worden.

ARKit iOS 11

Sinds de eerste update van iOS 11 heeft Apple de ARKit geïntroduceerd. De ARKit is een tool voor Apple ontwikkelaars waarmee AR toepassingen aan apps kunnen worden toegevoegd. De tool staat bekend om zijn eenvoud en mooie resultaten.

Vacatures

Wil jij werken in de wereld van vitural of augmented reality? Neem dan contact op met een van onze consultants uit regio Zuid-Holland, Noord-Holland, Brabant, Utrecht of Gelderland. Onze consultants werken samen met de meest spraak makende IT bedrijven uit Nederland.

Delen

Deel dit artikel