Artificial Intelligence zorgt voor meer banen

Lees verder

Interessante vacature

Eind oktober heeft robot Sophia het staatsburgerschap gekregen in Saoedi-Arabië. Sophia is een artificial intelligence (AI) robot en is ontwikkeld door Hanson Robotics uit Hong Kong. Terwijl AI een steeds groter deel uitmaakt van ons dagelijks leven kwam dit toch onverwachts. Desalniettemin is het succes van Sophia en andere artificial intelligence bevorderend voor nieuwe banen.

Artificial intelligence zorgt voor nieuwe functies binnen organisaties en beïnvloed de verkoopcijfers positief. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het digital transformation institute van Capgemini: “Turning AI into concrete value: the succesful implementers’ toolkit”. Aan het onderzoek hebben circa duizend bedrijven meegewerkt die op grote of kleine schaal werken met artificial intelligence. Bijna 75% van deze deelnemende bedrijven geeft aan dat het de verkoopcijfers heeft gestimuleerd en 83% geeft aan dat AI nieuwe banen heeft gecreëerd.

Uit onderzoek blijkt dat er vooral veel nieuwe banen ontstaan op senior en management niveau. In totaal geeft 63% van de bedrijven aan die op grotere schaal werken met AI dat het niet voor banenverlies zorgt. Alhoewel er voor routinematig werk zoals administratieve banen wel werk verloren gaat. Een meerendeel van de respondenten denkt dat banen in de toekomst eenvoudiger worden en dat intelligente machines steeds vaker gaan samenwerken met mensen.

Richten op klantervaring met artificial intelligence
De respondenten van het onderzoek geven aan dat AI de verkoopcijfers stimuleert, dat AI zorgt voor een hogere klanttevredenheid en dat ze verwachten dat het klantenbestand gaat groeien in de toekomst.

Vacatures
Wil jij als senior of manager werken met Articifial Intelligence of ben je op zoek naar een andere baan in de IT? Neem dan contact op met de consultantes van PHIND voor de volgende stap in jouw carrière.

Delen

Deel dit artikel