Machine Learning groeit sneller dan je denkt.

Lees verder

Interessante vacature

Machine learning, big data en artificial intelligence zorgen voor veranderingen in het bedrijfsleven. Door deze technologie verdwijnen er banen maar van de andere kant komen er ook weer banen bij. Tegenwoordig reageren machines bijna net zo zorgvuldig en menselijk op emails als mensen. Ze analyseren gegevens steeds sneller en nauwkeuriger en dat levert veel mogelijkheden op.

Volgens het World Economic Forum verdwijnen er op korte termijn meer dan vijf miljoen banen door de opkomst van machine learning. Dat wil zeggen dat iedereen er goed over na moet denken wat machine learning voor effect kan hebben op de manier van werken. Machines ontwikkelen zich steeds verder zodat ze zich op een volgende situatie nog beter kunnen aanpassen zonder dat een ontwikkelaar daar een code voor hoeft te schrijven.

Machine learning wordt gezien als een onderdeel van artificial intelligence (AI). Al vanaf de jaren ’90 kwam machine learning meer in beeld omdat het bruikbaar is bij het maken van statistieken en voorspellende analyses.

Voorbeelden van machine learning

Communicatie: Slimme speakers worden steeds populairder bij de consument. De Amazon Echo is daar een voorbeeld van. De Echo is al ruim twintig miljoen keer verkocht, dus sta er niet van te kijken als conversatie-interfaces ook op de werkvloer worden geïntegreerd.

Zelfrijdende auto’s: Iedereen heeft weleens gehoord van zelf rijdende auto’s zoals de Tesla. Zo geeft 74% van het management in de automotive industrie aan dat zelfrijdende auto’s in 2025 vanzelfsprekend zijn.

Gezondheidszorg: Bij het diagnosticeren van patiënten toont onderzoek aan dat machines verscheidene condities al kunnen diagnosticeren soms jaren voordat artsen dit kunnen. Machines hebben bepaalde algoritmes die gebruikt worden om röntgenfoto’s en MRI-scans te interpreteren.

Bewustwording: Supercomputers worden steeds geavanceerder en onderzoekers geven aan dat we zijn aangeland in een periode van cognitieve computing. Dat wil zeggen dat computers worden ontwikkeld die door middel van neurologische systemen mensen kunnen nabootsen.

Vacatures: Zoek je naar machine learning vacatures? Neem dan contact op met een van onze consultants of neem een kijkje op de vacature pagina. PHIND staat dagelijks in contact met de meest spraakmakende IT bedrijven uit Nederland.

Delen

Deel dit artikel