9 redenen waarom software developers een Headhunter inschakelen in de “War for Talent”

Lees verder

Interessante vacature

Eindhoven

PHP Developer

De markt voor de software developers is de afgelopen jaren flink aangetrokken. Steeds meer IT professionals ontvangen berichten en telefoontjes van Headhunters. Voor veel ontwikkelaars voelt het toch alsof er een luchtje hangt aan deze benadering, terwijl het voor sommigen een stap in hun carrière kan zijn die ze nooit voor ogen hadden of waarvan ze nooit wisten dat het mogelijk was. Meestal overheerst toch dat luchtje.. Enerzijds komt dit doordat developers vaak meerdere berichten per week (dag) ontvangen en anderzijds omdat ze niet bekend zijn of twijfels hebben bij de meerwaarde van een professionele headhunter voor developers.
Niet geheel terecht in mijn ogen! Als Headhunter zijnde ontvang ik ook dagelijks berichten van Recruiters, Directors en Corporate Recruiters terwijl ik goed op mijn plek zit en niet actief om me heen kijk. Omdat ik bewust bezig ben met mijn carrière en ik zowel zakelijk als privé doelen voor ogen heb, wil ik op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in mijn markt en kansen in mijn carrière. Hiervoor onderhoud ik contact met een select aantal Headhunters die gespecialiseerd zijn in mijn werkveld. Zij fungeren als mijn ‘bullshit filter’ en bespreken alleen opties met me waarvan ze weten dat ik ze interessant vind. Als er zich een kans voor zou doen die één op één aansluit bij mijn ambities wil ik namelijk dat ik hiervan op de hoogte wordt gebracht en er als eerste voor in aanmerking kom!
Hieronder 9 redenen waarom een developer gebruik maakt van onze service als bemiddelaar voor developers:

1. Vacatures op maat

Onze headhunters hebben sterke klantrelaties. Dat wil zeggen dat developers bij ons terecht kunnen met hun ideale profiel. Een goede headhunter gaat namelijk ook bij organisaties kijken waar developers heel goed in passen, veel IT bedrijven creëren voor de perfect passende kandidaat namelijk graag een functie.

2. Het vergroot je kansen

Headhunters hebben over het algemeen meerdere vacatures waar ze aan werken. Developers waar mee wordt samen gewerkt richten hun peilen dus niet op één kans, maar kunnen zich via onze headhunters veel breder oriënteren. Wat misschien nog wel belangrijker is, onze headhunters kennen opties waar de developers zelf vaak nog niet aan gedacht hadden omdat deze vacatures bijvoorbeeld niet online staan.

3. Tijdsefficiëntie

Onze Headhunters kennen alle agenda’s, verzamelen informatie en onderhouden het contact tijdens het sollicitatieproces. Zo kan jij je focussen op je werk terwijl de headhunter op de achtergrond alles uit handen neemt. Dit is niet alleen handig maar ook tijdsefficiënt.

4. Lange termijn ambities

Veel developers zitten goed op hun plek en zijn niet direct op zoek. Ook dan loont het de moeite om met onze headhunters te sparren. Een headhunter kan meedenken over je lange termijn doelen, strategische stappen en je een spiegel voor houden hoe je in de markt ligt. Wanneer je in bezit bent van een interessant profiel kan de headhunter er voor zorgen dat er proactief passende opportunity’s bij je worden aangeleverd en hij kan daarin je “bullshit filter” zijn. Je ontvangt een soort “Amber Alert” wanneer jouw droombaan beschikbaar komt.

5. Bemiddeling én advies

Een goede IT recruiter doet niet alleen aan bemiddeling en een poppetje van A naar B krijgen. Een goede Headhunter adviseert je over de markt. Hij kan goed inschatten waar een developer (niet alleen op basis van technische ervaring) maar ook qua persoonlijkheid goed past. Een goede headhunter kan je adviseren op basis van een totaal plaatje of een overstap wel of geen goed idee is en of de stap zinvol is voor de lange termijn ambities van het beoogde carrière pad van de developer.

6. Discretie

Ervaren developers die niet op de schopstoel zitten maar wel een overstap overwegen schreeuwen dit liever niet van de daken. Een professionele recruiter zal daarom altijd zeer discreet te werk gaan omdat dit in ieders belang is. De naam van een developer zal nooit zonder toestemming genoemd worden en developers kunnen er vanuit gaan dat ze geen bekende tegenkomen bij een kennismakingsgesprek.

7. Lead rollen | Meewerkend voorman | CTO

Niet ieder IT bedrijf schreeuwt graag van de daken dat ze behoefte hebben om hun team te versterken met een lead, architect of senior IT’er. Dit kan voor veel roering zorgen in het bedrijf en in de markt. Op de meest hoge posities komen developers vaak alleen binnen via hulp van een headhunter.

8. Tips en tricks

Een goede headhunter bereid zijn developers goed voor op sollicitatie procedures en voorziet ze van de juiste tips & tricks. Het eerste wat een headhunter met je zal doen is je CV krachtiger gaan maken. Wij krijgen dagelijks tientallen CV’s te zien en weten waarop gelet wordt, een goede eerst indruk is immers erg belangrijk. Daarnaast zal je zo goed mogelijk worden voorbereid op gesprekken. Je komt bijvoorbeeld te weten waar de focus ligt in de gesprekken, wat de verwachtingen zijn van je gesprekspartner en hoe je je inhoudelijk het beste kan voorbereiden op de gesprekken. Een professionele recruiter zal je zelfs tot in de salaris onderhandeling begeleiden.

9. Voorsprong

Omdat de directe band tussen de Hiring Managers (Directie / CTO / Development Manager / Lead Developers) en de Headhunter erg sterk is, hebben opdrachtgevers goed vertrouwen in de geschiktheid van voorgestelde kandidaten waardoor deze een streepje voor krijgen. De Headhunter kan er voor zorgen dat je direct met de juiste personen in gesprek kan gaan en dat je niet ‘een van de velen’ bent die bovenop een stapel terecht komt.

Ben jij een goede software ontwikkelaar en ben je benieuwd wat wij in jouw specifieke geval voor je kunnen betekenen? Dan maken wij graag tijd voor een kennismaking!

Delen

Deel dit artikel