Honda produceert robots voor de CES

Lees verder

Interessante vacature

Het Japanse bedrijf Honda heeft vier nieuwe Honda robots ontwikkeld voor de Consumer Electronics Show (CES). De CES is een technologiebeurs die elk jaar wordt gehouden in het Convention Center in Las Vegas. In de laatst gepubliceerde promotie video laat Honda vier verschillende robots zien die zijn te bewonderen op de Consumer Electronics Show. Het is echter nog onduidelijk over welke capaciteit de robots beschikken maar het wordt in ieder geval een robotische aangelegenheid bij de Honda stand.

3 E: Empower, Experience, Empathy

De vier Honda robots die te bewonderen zijn op de CES Las Vegas staan voor: Empower, Experience en Empathy. De robots van Honda laten diverse nieuwe technologieën zien die bedoeld zijn om de mobiliteit van mensen te stimuleren.

Het model dat lijkt op een quad is mogelijk een robot om mensen te vervoeren, het rollator-achtige model met touch besturing kan ouderen op de been houden, de RoboCas is een zelfrijdende koelkast en tot slot een eenwielige robot die vermoedelijk is geïntegreerde met een slimme speaker.

Concept Honda robots

Het is nog niet zeker of de robots van Honda echt in productie gaan. Want we moeten niet vergeten dat dit allemaal concepten zijn, echter is Japan wel een interessante markt voor de Honda robots omdat de vergrijzing toeneemt en robotisering een trend is. Vandaag de dag zijn er rond de 1 miljard robots geïnstalleerd waarvan de helft van de robots actief is in Japan.

Vacatures:

Heb jij interesse in robotisering en/of in andere technologische ontwikkelingen? Neem dan contact op met een van onze consultants. De consultants van PHIND brengen developers in contact met de meest spraakmakende IT bedrijven in Nederland. Heb je interesse in de openstaande functies op het gebied van: PHP, Business Intelligence of .NET? Ga dan naar onze vacature pagina

Delen

Deel dit artikel