Waarom is online beveiliging steeds belangrijker?

Lees verder

Waarom online beveiliging zo belangrijk is?

Er worden steeds meer zaken geregeld via het internet. Denk bijvoorbeeld aan internetbankieren, het kopen van producten, sociale contacten of het downloaden van apps. Door deze digitale revolutie is de kans op cyberaanvallen ook groter doordat hackers gemakkelijker aan persoonlijke informatie kunnen komen.

Smartphone beveiliging
De smartphone is een interessant doelwit voor hackers. Dit komt doordat er steeds meer zaken via het apparaat worden geregeld. De verwachting is dan ook dat het aantal cyberaanvallen zal groeien in de toekomst.

Smartphone beveiligingstips
Ga nooit zo maar op een onbekend WiFi netwerk.

Als een WiFi netwerk een vertrouwde naam heeft zoals ”Free McDonald’s of ”H&M Free WiFI” wil dat nog niet zeggen dat het netwerk betrouwbaar is. Een fake WiFi netwerk opzetten is voor een hacker een gemakkelijke manier om aan informatie te komen.

  • Sta updates toe.

Android en iOS komen vaak met nieuwe updates. Sta deze altijd toe want de updates worden uitgevoerd om beveiligingslekken te dichten. Met een oudere update is jouw telefoon minder goed beveiligd.

  • Find my smartphone.

Met apps zoals ‘’Find my Smartphone’’ kun je jouw telefoon op afstand blokkeren en tracken via GPS. Met behulp van deze app kan niemand zo maar in jouw telefoon inbreken.

Beveiligde websites
Soms is het lastig om te zien of een website te vertrouwen is. Pagina’s met reviews van keurmerken komen vertrouwelijk over maar zelfs via deze pagina’s kun je gephisht worden. Let daarom altijd op het SSL certificaat. Een website met een SSL certificaat is te herkennen aan het slotje in de adresbalk. Alle websites met een SSL certificaat verzenden gegevens met een encryptie. Door deze encryptie kan niemand data onderscheppen waardoor het risico op fraude wordt verlaagd

 Lees voorwaarden van apps en programma’s
Voordat je een app of programma download wordt er een bevestiging gevraagd of je de algemene voorwaarden hebt gelezen. Dit wordt zelden gedaan maar toch is het belangrijk dat het gebeurt. Voordat je het weet heb je de app toestemming gegeven om jouw gegevens te delen met derden.

Vacatures
Wil jij werken aan online beveiliging of een andere baan als software developer? Bekijk onze vacatures dan of neem vrijblijvend contact op met een van onze consultants.

Delen

Deel dit artikel