Amerika wil standaarden voor Artificial Intelligence (AI)

Lees verder

Interessante vacature

Het Amerikaanse standaardisatie- en normalisatie-instituut ANSI wil standaarden ontwikkelen voor Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning (ML). Door die standaarden moeten oplossingen van verschillende leveranciers beter op elkaar aansluiten. Ook moeten standaarden de maatschappelijke onrust die rondom Artificial Intelligence en Machine Learning is ontstaan, wegnemen.

Er zijn twee voorstellen voor standaarden ingediend. Het eerste voorstel met de titel: ‘Artificial Intelligence Concepts and Terminology’ bestaat uit gestandaardiseerde concepten en terminologie voor een beter begrip en bredere acceptatie van de technologie.

Het tweede voorstel is een ‘Framework for Artificial Intelligence Systems Using Machine Learning (ML)’. Dat raamwerk richt zich op praktische afstemmingsproblemen die kunnen ontstaan als machine learning in ai-systemen voor verschillende toepassingen worden ingezet.

Ook moet het ervoor zorgen dat verschillende leveranciers hun producten onvoldoende afstemmen. Op dit moment zijn er nog geen specifieke standaarden voor Artificial Intelligence en Machine Mearning waardoor oplossingen soms niet goed op elkaar aansluiten. Standaarden moeten daar verandering in brengen.   

Ook moeten de standaarden de maatschappelijke zorgen over het gebruik en deveiligheid van Artificial Intelligence en Machine Learning wegnemen. De ict-industrie ziet veel kansen voor AI en ML, maar onder het publiek zijn er zorgen over wat Artifical Intelligence precies is en of er risico’s kleven aan bijvoorbeeld zelflerende systemen. Doorduidelijke afspraken en standaarden moet die situatie verbeteren.   

Reageer op de AI-standaarden

De voorstellen liggen voor een consultatie bij de internationale organisaties ISO en IEC. Ook NEN (Nederlands Normalisatie-instituut) is benieuwd wat betrokkenen van de voorstellen vinden. Je kunt tot 29 september 2017 reageren op de voorstellen voor AI-standaarden.

Vacatures

Wil je meer weten over PHIND en over mogelijke interessante vacatures rondom Artifical Intelligence (AI) en (Machine Learning) MI? Bekijk ons vacatureaanbod en neem vrijblijvend contact op met een van onze consultants.

Delen

Deel dit artikel